A Fudzsi hegy: mitikus természeti helyszín

A legtöbb helyszín, amelyik híres valamiről a Földön, ahhoz általában valamilyen legenda is fűződik. Nagyon kevés hely van, amely csak és kizárólag az elhelyezkedése, vagy a külleme miatt lenne híres. Nagy szerepet játszanak ilyenkor más dolgok is. a legtöbb ilyen már nagyon régóta létezik. Ezek a történetek és legendák általában egy adott, a helyszínhez közeli néphez kötődnek, azonban közismertté váltak a többi ember számára is.

[wp_ad_camp_1]

A Fudzsi hegy egy nagyon híres, és sokak által ismert helyszín, amely számos japán történetben és legendában megjelenik. A hegy már-már egy vándormotívumnak számít a japán eredetű alkotásokban (legyen szó festményről, szobrászati alkotásról, filmről, legendáról, rajzfilmről, vagy animációról), és a mitológiának is egy nagyon fontos eleme. Mivel ezt nevezik a japánok szent hegyének, érthető módon jelenik meg olyan sok helyen. Azonban nem csak a japánok körében elterjedt ez a jelenség, hiszen erre a helyre nagyon sok turista és érdeklődő, kutató ember látogat el. Azonban ez egy köztudottan vulkanikus eredetű hegy (amely még nem aludt ki teljesen), úgyhogy vigyázni kell ezekkel a dolgokkal. Szinte nincs is olyan ember, aki ne látta volna a helyet legalább egy fényképen, vagy dokumentumfilmen.

Fudzsi-hegy
Fudzsi-hegy

A Fudzsi hegyben még az a különleges, hogy mindegyik oldalról ugyanannyira gyönyörű és lélegzetelállító látványt nyújt. Mivel egy vulkánról beszélünk, körülötte síkság található, amely még jobban kiemeli a hegy szépségét és különleges alakját. Az évszaktól függően, van, amikor hó borítja az egészet, és van, amikor csak a tetejét. Azonban abban teljesen biztosak lehetünk, hogy mindenképpen az egyik legszebb látvánnyal fogunk találkozni oda látogatásunkkor, amelyet egész életünkben láttunk. Viszont, hogyha mi is csak motívumnak használjuk fel egy művészeti alkotáshoz, akkor is érdemes elgondolkozni, hogy milyen szép is ez a hely.