A friss termékek tisztításának és tárolásának legjobb módja

Ha eljön a termelési szezon, az azt jelenti, hogy eljött az évszak, amikor a hűtőszekrény gyorsan tele lehet, amikor megpróbál még egy zacskót beilleszteni és legalább egy paprikát lefejez, miközben megpróbálja becsukni a fiókot. A termékek megfelelő tárolása kissé kihívást jelenthet, de vannak olyan trükkök és stratégiák, amelyek elősegíthetik a zöldségek hosszabb szervezettségét és frissességét.

[wp_ad_camp_1]

Ha nagy mennyiségű terményt visz haza, a hatékonyság érdekében csábító a zöldségtisztítás egy mozdulattal történő kihagyása de ez nem mindig a legjobb megközelítés, ha a zöldeket pár napnál tovább ropogósan és frissen akarja tartani. A leveles zöldségek, mint a saláta és a cikória, hajlamosak a hervadásra és rothadásra, akár túl kevés, akár túl sok nedvesség miatt, ezért ügyelnie kell arra, hogyan kezeli és tárolja ezeket a hűtőben. Az első dolog, amit megteszek, amikor hazaérek a piacról, az az, hogy gyorsan leltárt készítek az összes megvásárolt cikkről, és elkészítek egy általános ütemtervet arra vonatkozóan, hogy mikor fog minden megromlani. A leveleket és hasonlókat két kategóriába sorolják: 48 órán belüli felhasználás és hosszabb távú tárolás.

Általánosságban elmondható, hogy az olyan gyengéd fajták, mint a vörös levél, a Bibb és a vajas saláta, a zöld vegyes keverékek és a finom, laza leveles zöldek, mint a fiatal rukkola, kisebb frissességi ablakkal rendelkeznek, mint a szilárdabb zöldek, például a kelkáposzta.  Dobozolja vagy zacskózza be a későbbi zöldségeket, és tegye be a hűtőszekrénybe. A cipzáras táskák jól használhatók a működő, élesebb fiókokkal ellátott hűtőszekrényeknél, csak arra ügyeljen, hogy ne zúzza össze a bennük lévő zöldségeket azzal, hogy telepakolja őket, vagy nehezebb tárgyakat helyez el a tetejére. Korlátozott hely miatt a műanyag dobozok, amelyeket általában divatos cipősdobozként árulnak a konténerüzletekben, a legjobb megoldást jelentik a zöldségek tárolására.