A Föld legtávolabbi kolostorai

Mivel a béke és a nyugalom kulcsfontosságú az aszkéta életben, a kolostorok gyakran festői és eldugott helyeken helyezkednek el, távol a nyüzsgő városok zavaró tényezőitől. A magányt keresve a szerzetesek kolostorokat alapítottak távoli és nehezen elérhető régiókban, hogy ösztönözzék a szellemi feltöltődést és önvizsgálatot.

[wp_ad_camp_1]

A Himaláján, India északi részén Dhankar Gompa egy látványos helyen található, egy szikla tetején, ahonnan a Spiti és a Pin folyók találkozási pontjára nyílik kilátás. A kiemelkedő csúcsokkal és holdszerű tájakkal körülvett erődszerű kolostor Dhankar falu felett fekszik, amely egykor a Spiti Valley Királyság fővárosa volt. Úgy gondolják, hogy több mint ezeréves, a kolostor meszelt falai között néhány kedves díszterem található, a gyönyörű Vairocana-szobor az egyik legfontosabb látványosság itt. Emellett fenomenális kilátással büszkélkedhet a körülvevő völgyre, folyókra és hegyekre. Örményország délkeleti részén a fennsík szélén magasan fekvő Tatev-kolostor felszabadult kilátást mutat az alatta lévő mély szakadékra. A 9. században épült örmény apostoli kolostor egykor a környező vidék nagy részén uralkodott, és hatalmas gazdagságot és hatalmat harcolt ki magának. Ez nyilvánvaló mesés freskóiban és gyönyörű építészetében mutatkozik meg.

A komplexum három isteni temploma körül robusztus tornyok, elegáns könyvtárak és nagy étkezők találhatók. A fontos történelmi, kulturális és vallási hely, a Tatev Wings felvonóval érhető el, amely páratlan kilátást nyújt az alábbi festői szurdokra. Etiópia északi részén, nem messze az eritreai határtól található Debre Damo kolostor festői és eldugott helyen, egy sík tetejű hegyen található. Figyelemre méltó, hogy a kolostor csak akkor érhető el, ha egy 15 méter magas sziklán mászik fel, így ez minden bizonnyal emlékezetes élményt nyújt. Az Abuna Aregawi temploma a legrégebbi az országban, és a hatodik századra tekint vissza.