A fehérjék genetikai vizsgálata áttörést jelent a komplex betegségek gyógyszerfejlesztésében

A vérfehérje-szintek innovatív genetikai vizsgálata, amelyet a Bristoli Egyetem MRC Integratív Epidemiológiai Egységének (MRC-IEU) kutatói vezettek, bebizonyította, hogy a genetikai adatok felhasználhatók-e a gyógyszercél-prioritások támogatására azáltal, hogy meghatározzák a fehérjék ok-okozati hatásait betegségek.

[wp_ad_camp_1]

A gyógyszergyárakkal együttműködve Bristol kutatói átfogó elemzési tervet dolgoztak ki a fehérje szintjének genetikai előre jelzésével a gyógyszercélok rangsorolása érdekében, és számszerűsítették ennek a megközelítésnek a lehetőségét a gyógyszerfejlesztés sikertelenségének csökkentésére. A kutatók genetikai epidemiológiai megközelítések felhasználásával, beleértve a mendeli randomizálást és a genetikai kolokalizációt, a kutatók 1002 plazmafehérjéből álló hálózatot építettek fel 225 emberi betegségre. Ennek során 65 fehérje 111 feltételezett okozati hatását azonosították 52 betegségre, a betegségek széles körét lefedve.

A vezető szerző, Dr. Zheng szerint a fehérjék emberi betegségekre gyakorolt ​​becsült hatása felhasználható az e fehérjékre irányuló gyógyszerek hatásainak előre jelzésére. „Ez az elemzési folyamat felhasználható az új gyógyszercélok hatékonyságának és lehetséges káros hatásainak érvényesítésére, valamint bizonyítékokkal szolgálhat a meglévő gyógyszerek más indikációira való áttérésére. „Ez a tanulmány szilárd módszertani alapot jelent a jövőbeni genetikai vizsgálatok számára. A következő lépés az, hogy az analitikai protokollt a gyógyszeripari munkatársak használják a korai gyógyszercél-validációs folyamatban. Reméljük, hogy ezek az eredmények támogatni fogják a további gyógyszerfejlesztést és növelik a gyógyszeres kísérletek sikerességi arányát, csökkentve a gyógyszerköltségeket és javítva a betegek előnyeit „- mondta Dr. Zheng.