A Discord malware ismertetése

Ne hagyja, hogy az érzékeny adatvesztés tönkre tegye online világát. A discord malware rengeteg problémát okozhat anélkül, hogy észrevette volna. Tudjon meg most többet a diskord-malware vírusról és annak különféle formáiról.

[wp_ad_camp_1]

A Discord egy ingyenes online csevegőalkalmazás, ahol megoszthatja az adatokat szöveges, audió és videó formátumban. Könnyű természete és rugalmassága miatt igazán népszerű az emberek körében. Sajnos a hackerek a Discord segítségével rosszindulatú programokat terjeszthetnek. A Discordban a leggyakoribb rosszindulatú program a Remote Access Trojan (RAT). A hackerek általában rosszindulatú linkeken keresztül terjesztik őket. Amikor RAT-eket injektálnak az eszközbe, rendszergazdai jogokat kapnak, és nyomon követhetik az Ön tevékenységeit, adatait ellophatják és a készüléket is manipulálhatják. Telepíthetnek további rosszindulatú programokat is, vagy a számítógépet a botnet részévé tehetik a vírus további terjesztése érdekében. A felhasználók módosíthatják Discord Javascript fájljaikat. Ha egy számítógépes bűnöző felhasználói engedélyt szerez, akkor rosszindulatú kódot adhat hozzá a Discord ügyfélfájljaihoz. Amint a felhasználók elindítják a fájlt, a kódot is végrehajtják. A hacker ezután hozzáférhet a felhasználó Discord adataihoz.

Discord
Discord

Ezt a támadást különösen nehéz felismerni. A víruskereső szoftver valószínűleg nem ismeri fel a sérült kódot. Ha azonban a Discord észleli, hogy valaki módosította a fájlokat a frissítés közben, figyelmezteti a felhasználót, és megkérdezi, hogy folytatja-e a futtatást. Az interneten rengeteg információt találhat arról, hogy mit kell keresnie azért, hogy a problémákat elkerülje. A legtöbb közösségi médiás alkalmazáshoz hasonlóan a Discord rosszindulatú programok forrása is lehet. Annak ellenére, hogy a rosszindulatú fájlok szűrése és a felhasználók figyelmeztetése előfordulhat, a platform nem mindig ismeri fel mindegyiket – különösen az újakat.