A cukorfogyasztás és negatív hatásai

Sokan közülünk titokban vágynak a cukor után. Ahogy felnövünk, hajlamosak vagyunk nagymértékben kontrollálni ezeket a késztetéseket, és így képesek vagyunk az egészséges élet egyensúlyának megteremtésére. Egyesek számára azonban a cukoréhség kontrollálhatatlan lehet – ez függőséghez hasonló tünethez vezethet. Ezek a tünetek nem tévesztendők össze az édesszájúsággal.

A cukoréhség egy személyben olyan állapotokhoz vezethet, amikor kísértésbe kerül, hogy minden ételhez cukrot tegyen – függetlenül attól, hogy fűszeres, savanyú vagy keserű. A cukor megfelelő mennyiségben szükséges ahhoz, hogy a szervezet jól működjön. Túlzott mennyiségben azonban ez negatív irányba fordulhat, és számos betegséghez vezethet, beleértve a cukorbetegséget, a nehézséget, a szorongást, a szívproblémákat és a májelégtelenséget. A cukor mennyisége nagyon sok élelmiszerben megtalálható, és ehhez hozzáadódik az ülő életmódunk, amely csak súlyosbítja a tüneteket. Ezenkívül a szóda és a szénsavas víztől való függőségünk egyáltalán tesz jót a cukorszintnek. Egyetértünk abban, hogy a cukoréhség elkerülése nem könnyű feladat, és a legnagyobb mentális kitartást és türelmet kívánja megfékezni. De szükség van rá, és összpontosíthat a cukorjavításra, ha követ néhány egyszerű módszert és néhány életmódbeli változtatást.

Függetlenül attól, hogy mit mondanak a hirdetések arról, hogy a mesterséges édesítőszer hogyan reprodukálja a tényleges cukrot, egy tényezőt tisztázunk. A mesterséges édesítőszerek soha nem képesek megismételni a cukrot, és hosszú távon több kárt okoznak, mint hasznot. Közvetve növeli az elhízást és drasztikusan megemeli a kalóriabevitelt. A mesterséges édesítőszerekről bizonyos esetekben ismert, hogy megváltoztatják a szervezet anyagcseréjét, és befolyásolhatják az inzulintermelést.