A csodaszép Makarska mindenkit vár!

Impozáns háttér előtt, a Biokovo-hegység lábainál fekszik Makarska. A bulizós nyaralást kedvelők körében jól ismert az Adria-parti település neve, hiszen a makarskai Rivéra központja naplemente után sem álmosodik el, sőt igazán a hűs tengerparti éjszakákon kel életre. A fesztiválok és különböző rendezvények egész nyáron színes programokat kínálnak.

[wp_ad_camp_1]

Ha a tenger felől közelítjük meg Makarskat, vízbe nyúló részére, egy félszigetre érkezünk. Itt a Szent Péter-szobor köszönti az utazókat. A halászok védőszentjét ábrázoló műemléknek különleges erőt tulajdonítanak, ezért sokan keresik fel. A félszigeten kialakított park Makarska zöld kerülete, partjainál pedig kiváló minőségű, Kék Zászlós strandot találunk. Az árnyas fák között sétálva, a félsziget egyik végén 1884 óta világítótorony áll, melyben akár meg is szállhatunk. A torony komfortos apartmanként funkcionál, télen még a fűtés is megoldott. Teraszáról pedig szinte közvetlenül gyönyörködhetünk az Adria szépségében.

Makarska
Makarska

Makarska jelképes épülete a Szent Márk székesegyház, melynek főoltára egész Horvátországban kiemelkedő, velencei munka. A templom építését kezdeményező, 1730-ban elhunyt püspök és több elöljáró földi maradványai itt találhatók. A székesegyház 1962-ben földrengés miatt rongálódott meg, míg az 1400-as években épült Áldott Szűz Mária templomot több alkalommal tűzvész és villámcsapás pusztította. A ferences kolostort azért is érdemes felkeresni, mert alagsorában működik a Kagylómúzeum Európa egyik leggazdagabb gyűjteményével. A legtöbb darab Jure Radic szerzetesnek köszönhetően kerülhetett ide.

Makarskan és környékén számtalan strand – köztük több nudista is – várja a nyaralókat. Az aprókavicsos partok jól kiépítettek, a tenger vize pedig áttetszően tiszta.