A csodálatos almaecet

Számos olyan alternatív gyógymód van, amit az emberek már több ezer éve alkalmaznak. Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a természetes anyagok használata az egészség megőrzése és a gyógyítás tekintetében.

[wp_ad_camp_1]

Az almaecet számos felhasználási móddal rendelkezik, melyek közül az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb a természetes gyógyászatban van jelen. Ki gondolta volna, hogy az almaecetet már i.e. 5000-ben a babilóniaiak is használták. Az almaecet gyógyászati tulajdonságai egy nemes almafajtának köszönhetőek. Ezek rengeteg vitamint, ásványi anyagot, rostot és antioxidánst tartalmaznak és nincs bennük zsiradék és nátrium sem. Úgy kell elkészíteni, hogy az alma kifacsart levét almaborrá, majd a második erjesztés során almaecetté alakítjuk át. Magas rosttartalma miatt enyhíti a gyomor- és emésztési panaszokat, valamint jelentős mértékben csökkenti a szervezet koleszterinszintjét. Antioxidáns tartalma miatt segít a szív- é érrendszeri, illetve a daganatos betegségek megelőzésében is. Remek gyógyír azok számára is, akik magas vérnyomással küzdenek.

Almaecet
Almaecet

Fertőtlenítőszerként is alkalmazható, gomba- és baktériumölő hatása is ismert. Méregtelenítő hatásának köszönhetően tisztítja a vesét és az egész testet. A fogyni vágyóknak is ajánlott, mivel zsírbontó hatása van. Nyakunkon a tél ás bizony sokan vannak, akik torokfájással, influenzával, arcüreggyulladással küzdenek. Nincs is jobb ilyenkor, mint egy néhány napos almaecet kúra. Minden nő álma a szép és egészséges bőr, kevesen tudják azonban, hogy az almaecet erre is megoldást jelent. Kezeli a pattanásokat, a szemölcsöket, kiütéseket és az egyéb bőrproblémákat. Mindenki számára ajánlott, hogy mindig legyen almaecet a háztartásban és ha a fentiekben felsorolt problémák valamelyikével küzd, akkor próbálja ki!