A csempepadló tisztítása

A csempepadlók tartósak és tökéletesek azokon a helyeken, ahol gyakran használják a vizet, például fürdőszobákban, mosókonyhákban, konyhákban stb. Függetlenül attól, hogy a csempe vinil, kerámia vagy kő, a megfelelő tisztítás elősegíti a padló jobb megjelenését és hosszabb élettartamát.

[wp_ad_camp_1]

A csempe padlók tisztítási ütemezése attól függ, hogy mekkora forgalom halad át a szobákon. Természetesen az élelmiszerekből vagy más termékekből származó kiömléseket azonnal fel kell takarítani. Legtöbbünk esetében a padlót naponta kell söpörni vagy porszívózni. Ez eltávolítja a padlót megkarcoló szemcséket, és segít megelőzni a haj és a por felhalmozódását a sarkokban. A padlót legalább hetente kell felmosni, hogy megakadályozza a kosz felhalmozódását. Szinte minden új vinilcsempés padló viaszmentes. Mindig szánjon időt a laza szennyeződések felsöprésére vagy elszívására, mielőtt felmosná a csempepadlót.

Kezelje a nehezen eltávolítható foltokat, mielőtt felmosna. Rúzs, zsírkréták, festék és tinta: szivaccsal vigyen fel némi alkoholt a foltra. Hagyja öt percig ülni, majd törölje le tiszta szivaccsal. Kopásnyomok: Spriccoljon némi WD-40-et egy ruhára, és dörzsölje át vele a kopás felületét. Száraz étel kiömlése: készítsen elő egy kis szódabikarbónát és vizet. Vigye fel a keveréküket az ételfoltra és nedves törülközővel dörzsölje meg a felületet. Ha kereskedelmi tisztítószert használ, kövesse a palackon található utasításokat a felmosó vödrében használandó termék megfelelő mennyiségéhez. A legjobb, ha forró vizet használ a zsíros foltok és ragadós problémák kezeléséhez. Tegyen egy kis meleg vagy hűvös vizet egy második vödörbe a felmosó öblítéséhez. A teljes padló piszkos felmosóval történő felmosása kellemetlen iszapot hagy maga után.