A csalán, már nagyon régóta, csodaszernek számít

Napjainkban egyre többen fontosnak tartják, hogy egészséges életmódot folytassanak és ennek lényeges része például a gyógynövények használata. Gyógyszerek helyett sokkal jobb, ha a  különféle betegségekre gyógynövényeket alkalmazunk. A természetes gyógyászatban nagyon fontos helyet foglalnak el a növények és ezen belül talán az egyik legjobb a csalán.

[wp_ad_camp_1]

A csalán gyógyhatása nagyon sokoldalú. Egy olyan növényről beszélünk, amelynek rengeteg gyógyhatása van és bárki beszerezheti. Már időszámításunk előtt a harmadik században ismert volt ez a csodálatos növény és eleinte a kígyómarás mérgének eltávolítása miatt használták. Az egyik legismertebb gyógyhatása, hogy a legjobb vértisztító. A növény leveleiből készült tea feloldja azokat a salakanyagokat, amelyek az anyagcseréből származnak és eltávolítja a mérgeket a szervezetből. Serkenti a vese vízkiválasztását és megnöveli a szervezet ellenálló képességét is. Az emésztőrendszerre is pozitív hatással van, tisztítja azt. Emellett a csalántea nagyon sok vitamint (C, B, K) és ásványi anyagot (vas, kálium, kálium) tartalmaz.

Csalán
Csalán

Gyakran alkalmazzák reumatikus megbetegedések és ízületi gyulladások esetén (általában a reumatikus testrészeket megcsapkodják csalánnal). Vértisztító hatása miatt enyhíti az allergiás tüneteket, mint például a szénanáthát, asztmát, ekcémát, stb. A bőrre gyakorolt pozitív, összehúzó hatása ajánlott pattanások eltüntetése érdekében is. A csalánból készült krém az egyik legjobb bőrtisztító és a zsíros bőrrel csodákat képes művelni. A csalánból készült főzettől gyorsabban nő a haj is. Láthatjuk tehát, hogy a csalánnak mennyi olyan pozitív hatása van, amely gyógyír rengeteg problémára. Próbálja ki ön is a csalánból készült teát, krémet, főzetet és legyen része életének a természetes gyógyászat.