A citromfű sokoldalú gyógyhatásai

Mint azt ahogy mindannyian tudjuk, vannak olyan gyógyszerek, amelyek nagyon károsak az emberi szervezetre. Ezért is nagyon fontos, hogy amennyire lehet zárjuk ki a gyógyszereket az életünkből. Természetesen vannak olyan betegségek, amelyeket nem lehet másképp gyógyítani, de rengeteg olyan megbetegedés is létezik, amely nagyon könnyen gyógyítható gyógynövényekkel is.

[wp_ad_camp_1]

Az alternatív gyógyászat sajnos az elmúlt években egyre inkább háttérbe szorult, de azért sokan vannak akik arra törekszenek, hogy arra ösztönözzék az embereket, hogy gyógyszeres kezelés helyet ha csak lehet válasszanak más módot a gyógyulásra. A citromfű gyógyhatása csodálatos. A citromfűnek nagyon kellemes illata és fehér virágja van. Az árvácskafélék családjába tartozik és Közel-Keletről származtatható. Már az ókorban előszeretettel használták antibakteriális hatása van. Fertőtlenítő hatása miatt kiváló gyógyír a sebekre, csípésekre és kisebb harapásokra. Legismertebb gyógyhatása talán az idegerősítő és nyugtató hatás, ezért alvási zavarokra, idegi alapú szívpanaszokra és depresszióra is használják. Erősíti az immunrendszert és vírusellenes hatása miatt a herpeszvírus kialakulásának megelőzésére is alkalmazzák. Javítja a gyomorműködést és elősegíti az emésztést és nagyon hatásos puffadás esetén. Menstruációs görcsökre is bátran alkalmazható.

Citromfű
Citromfű

Izzasztó hatása is van és nyugtatja az idegeket. Enyhíti a megfázás és influenza okozta tüneteket. Felhasználási módja az adott betegség függvényében változik. Hogyha alvási zavarok miatt fogyasztjuk, akkor természetesen lefekvés előtt kell elfogyasztani egy csésze citromfű teát. Ha emésztési problémák miatt fogyasztjuk a teát, akkor szigorúan étkezés előtt kell meginni egy bögrével. Gyógyszerek helyett válassza Ön is a gyógynövényeket és éljen egy egészséges életet.