A cickafark hatásai

Napjainkban az alternatív gyógyászat egyre inkább kezd újra előtérbe kerülni, ami azért nagyon jó, mert így kevesebb olyan káros anyag kerül be a szervezetünkbe, mintha gyógyszereket szednénk minden betegségre.

[wp_ad_camp_1]

A cickafark egy olyan növény, amelynek számos jótékony hatása van, a migréntől kezdve a gyulladásokig. A cikafarkfű egy olyan növény, amelyet már az ősidők óta ismernek és használnak. A cickafarkból készült teát legajánlottabb ízesítés nélkül fogyasztani. Egy csapott evőkanál vizet forrázzunk le 2,5 dl vízzel, majd 15 perc után szűrjük le. Gyomorgörcsök megszüntetéséhez is kiváló, azonban ilyenkor enyhébb gyógyteát kell belőle készíteni. Egy csapott evőkanál helyett csak egy csapott teáskanál füvet kell adni 2,5 dl vízhez. Ebből kell meginni étkezés előtt egy csészével naponta kétszer, legjobb reggel és este. Az epe és májbetegségekre szintén ez a fajta módszer az ajánlott és két héten keresztül kell meginni minden másnap egy csésze teát reggel étkezés előtt. A cickafarkfű nagyon jó gyulladáscsökkentő, hüvely- és méhgyulladásra, nyálkahártya és fogínygyulladásra kiválóan alkalmazható.

Cickafark
Cickafark

Méhnyak-, petefészek vagy hüvelygyulladás esetén ajánlott naponta három csészével is meginni étkezések előtt. Hogyha nem gombás eredetű fertőzésről van szó, akkor naponta két csészével ajánlott elfogyasztani belőle, reggel és este. A cickafarkfű külsőleg is alkalmazható, összemorzsolt friss levele a kisebb sebek vérzését azonnal elállítja. Nagyobb sebekre borogatást kell tenni belőle. A cickafark füvet altatóként is használták, mivel kis mennyiségben tujon vegyületet is tartalmaz, amely nyugtató hatást fejt ki. A cickafark virágaiban lévő hatóanyagok szénanáthát és ekcémát is gyógyítanak. Mindezek mellett fokozza a vérképződést, vértisztító hatása van, pozitívan hat a csontvelőre stb.