A biobrikettről általában

Ezt a tüzelőanyag típus a cserépkályhák vagy vegyes tüzelésű kazánokban alkalmazható igazán. Azok, akik kertes házban élnek, vagy hétvégi házukban cserépkályha található igazán jó megoldást biztosít a téli napokban, amikor a fűtés az, amire a legnagyobb szükségünk van.

[wp_ad_camp_1]

A biobrikett egy 80 mm átmérőjű és rúd alakú tüzelőanyag, amely igen alacsony nedvességtartalommal rendelkezik. A nedvességtartalma csak 5-15% közötti. a fűtőértéke sokkal jobb, mint a tűzifának, hiszen a nedvességtartalma igen alacsony. A nyugodt és egyenletes lánggal égő brikett tökéletes égést biztosít és fűtőértéke közel 17000 kJ. A helytakarékossága szintén az előnyök közé sorolható, amely nagyon sok családnak ideális megoldást biztosíthat, de főleg azoknak, akik nem rendelkeznek akkor tároló területekkel ingatlanjukon.

Biobrikett
Biobrikett

A brikettet általában zsákokban szerelik ki, így amikor a szállításra kerül a sor akkor nyugodtan és pontosan megszámolhatjuk, hogy vajon azt a mennyiséget szállították-e ki, amelyet megrendeltünk. A tűzifa esetében ugye ez már nem ilyen könnyű, hiszen azt ömlesztve teherautón kapjuk és valószínűleg senki nem áll le lemázsálni a teljes szállítmányt. A hamu, amely majd az égés után megmarad bátran hasznosítható a kertekben is, hiszen magas ásványi anyag tartalma miatt trágyázáshoz is használható. A biobrikett árak kereskedőnként változóak, érdemes körültekintően kiválasztani a szállítót. A biobrikett tulajdonságai láttán talán szemernyi kétségünk sem lehet afelől, hogy egy igazán gazdaságos tüzelőanyaggal ismerkedhettünk meg!