A bio kandallók működése

Régen a kandalló a család összetartó eleme volt, ugyanis esténként mindenki köré kuporodott a melegre. Mára már egyre kevesebb helyen fellelhető. Ám azok számára, akik szeretnék egy kicsit vissza csempészni a meghittséget az otthonukba megmutatjuk a tökéletes megoldást.

[wp_ad_camp_1]

A legmodernebb kandallók nem füstölnek, nem szemetelnek és egész kis helyen is elférnek. Ezek a bio kandallók. Az effajta kandallók kiegészítő tüzelésre alkalmasak. Hűvösebb estéken nagyon jól szolgálnak, hogy pár fokkal felmelegítsük az otthonunkat. Igazán stílusos a megjelenése, sokkal látványosabb, mint egy kalorifer, melyet ilyen esetekben szoktunk alkalmazni. A bio kandallóban valódi tűz ég, melyet alkohol táplál. Az alkohol égésekor szén-dioxid és vízgőz keletkezik, így nem igényel kémény kiépítését. További előnye a hagyományos kandallókkal, hogy nem szárítja ki a levegőt, nem a működésekor se korom, se pernye nem termelődik. Ezért a kandalló bárhol nyugodtan alkalmazható, hiszen teljesen tiszta marad a környezete.

Biokandalló
Biokandalló

A kandallók tűztere hőálló és rozsdamentes acélból készülnek. Az alkoholtartály is szintén rozsdamentes acélból készül, melyből nem tud kifolyni, sem elpárologni a folyadék. Az alkohol begyújtása után kék láng kíséri, amely rövid időn belül bemelegszik és narancssárga lángra vált. Az alkohol betöltése és begyújtása könnyedén megoldható, az mellett, hogy gyors és biztonságos. A kandallóba töltött 1 liter alkohol kb. 3-5 óra melegedése elegendő. A kandallók átlag teljesítménye változó, de jellemzően 4-5 kW. Megtalálhatóak szabadon álló, falra akasztható illetve falba szerelhető modellek. Alkalmazhatóak beltéri, illetve kültéri helyiségekben is. Egy bio kandalló garantáltan az otthona éke lesz, továbbá mindenki kedvencévé fog válni.