A Békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő

A Békéscsabai strandfürdőt 1922-ben építették, Illés Dávid tervei alapján, majd 1927-ben bővítették ki az addigi nyitott betonmedencés fürdőt zárt török-fürdő jellegűre. Az akkori terveket Böhm Henrik és Hegedűs Ármin műépítészek gondolatai alapján készítették el és Békéscsaba lakossága építette meg az immár zárt Árpád Gyógy- és Strandfürdőt, Dr. Bertóthy István polgármester vezetésével.

[wp_ad_camp_1]

Téli-nyári szolgáltatás garantálásával hamar a lakosság kedvencévé vált a központi elhelyezkedésű fürdő, és a Széchenyi Terv Turizmus Fejlesztés programjának köszönhetően az új évezredben további innovációk történtek. A termálfürdő és hideg vizes medencék zavartalan, korszerű működéséhez szükséges beruházásokat valósítottak meg 2002-2003-ban; a fejlesztéseknél figyelembe vették a környezetvédelem és a közegészségügy szempontjait is. A tan- és élménymedence, továbbá a szauna és a wellness szolgáltatás figyelemreméltó vívmányai az utóbbi éveknek.

Békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő
Békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő

A gyógyhatású Árpád-fürdő nemcsak azért népszerű, mert kellemes időtöltést kínál, hanem azért is, mert átfogó programmal rendelkezik mind a felnőttek, mind a gyermekek rehabilitációjával kapcsolatosan. A 2004-ben létesült Jázmin Egészségcenter szeretettel várja a gyógyulni vágyókat, ahol masszázs mellett iszappakolás és víz alatti gyógytorna segíti a fizikai javulást. A mindennap látogatható fürdőparadicsom a nyári időszakban a kora esti órákig nyitva tart, összesen 10 medencével áll a fürdőzők rendelkezésére. A Békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő közkedvelt látogatni való helye a turistáknak és a lakosok számára is. Az ide látogatókat nem csak a fürdőzés élménye várja, de különböző rendezvényekben és szolgáltatásokban is részt vehetnek, amelyek az év szinte minden napján várják a vendégeket.