A Bécsi Advent számtalan élménnyel várja a látogatókat

A Bécs utcáin évről-évre megszervezett vásárok mindig is hatalmas népszerűségnek örvendenek, hiszen az utcák és csodálatosan szép terek ilyenkor a mesevilágba repítik el a látogatókat. A vásár nem kevesebb, mint hét évszázados múltra tekint vissza és népszerűségéből soha nem veszít, épp ellenkezőleg. A város legszebb tereit már november közepétől átjárja a pékségekben sütött kalácsok, a forró puncsok és finomabbnál-finomabb különleges forralt borok illata.

[wp_ad_camp_1]

A hagyományos Wiener Adventzauber, azaz a bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár idején a különben is csodás a Rathausplatz valóban fénylő csodává változik át. A téren körülbelül 150 stand található, ahol érdekes karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és finom meleg italokat kínálnak.

Ettől nem messze található a Kunsthistorisches és a Naturhistorisches Museum között elhelyezkedő Maria-Theresien-Platzon a karácsonyi falu. Itt az advent idején legalább 60 stand biztosít hagyományos kézműves alkotásokat és eredeti ajándékötleteket. A karácsonyi falu díszített varázsa az előkarácsonyi időszakban a fiatalabbak számára igazán romantikus találkozóhelyet biztosít és alkalmat az a kellemes sétára.

Bécs Advent
Bécs Advent

Az Altwiener Christkindlmark, avagy a bécsi karácsonyi vásár a belvárosi Freyung téren egy olyan hagyományhű esemény, ami már 1772-ben is megszervezésre került. Ma kézműves alkotásokat, üvegdíszeket és hagyományos jászolokat, kerámiákat nyújtanak a színes kínálatban.

A bécsi karácsony elengedhetetlen eleme a Schönbrunni kastély díszudvarában rendezett kulturális és karácsonyi vásár, ami igazi romantikát kínál a császári udvarban, majd karácsony után újra és újra átalakul újévi vásárrá. A császári környezetben rendezik meg emellett az adventi vásárt a Belvedere kastélyelőtt is.