2015 legnagyobb mozi sikerei

Ez az év is bővelkedett olyan kasszasikerekkel, amelyek óriási tömegeket vonzottak be a mozivásznak elé. Vegyünk most szemügyre négy különböző műfajú filmet, amelyek 2015-ben lettek bemutatva és világszerte nagy népszerűségnek örvendenek.

[wp_ad_camp_1]

Az E. L. James nevet viselő, amerikai írónő regénye alapján készült filmet (A szürke ötven árnyalata) a könyv rajongói már türelmetlenül várták. Az alkotás a titokzatos, ellenállhatatlan és gazdag Christian Grey és az önbizalomhiánnyal küszködő, szerény és introvertált Anastasia Steele románcát és szexuális kalandjait mutatja be. Bár a film nem nyerte el egyöntetűen a kritikusok tetszését, Jamie Dornan és Dakota Johnson egy csapásra beírták magukat a filmtörténetbe alakításaikkal, annak köszönhetően, hogy a film alapját képező könyvet világszerte több mint 125 millióan olvasták. A Bérhaverok, 2015-ben bemutatott vígjáték könnyed szórakozást és kikapcsolódást biztosít a műfaj szerelmesei számára. A történet szerint Doug épp készül feleségül venni álmai nőjét. Attól való félelmében, hogy csalódást fog okozni kedvesének, a férfi azt hazudja, hogy rengeteg barátja van, így nem jelent számára gondot a hét vőfély beszerzése az esküvőre. A valóság azonban az, hogy Doug-nak egyetlen barátja sincs, így kénytelen kikérni a számára egyébként teljesen ismeretlen Jimmy segítségét, aki abból él, hogy jeles események alkalmával eljátssza a legjobb barát szerepét.

Kódjátszma
Kódjátszma

A Kódjátszma, közel kétórás életrajzi dráma Alan Turing, a zseniális, homoszexuális matematikus tragikus sorsát mutatja be, akinek kódtörő munkássága óriási szerepet játszott a második világháború alakulásában. Szexuális hovatartozása miatt azonban az ötvenes évek Nagy-Britanniájában bujkálnia kellett, 1954-ben pedig máig tisztázatlan körülmények között hunyt el. A Gru animációs filmekből már jól ismert kis sárga figurák kialakulásának történetét mutatja be ez a másfél órás alkotás. A minyonok az idők kezdete óta mindig a leggonoszabb lényeket és embereket szolgálták, az 1960-as években azonban három gazdátlanul maradt minyon, Kevin, Stuart és Bob világkörüli útra indul, hogy megmentsék fajukat a kipusztulástól.