Védd a gyomrod ízletes zöldséglevekkel!

A savanyúkáposzta-lé nagyon sokat tehet a gyomrod egészségéért még ha első olvasatra azt is gondolhatod, hogy ha valami, akkor ez savasító étel, pedig nem ajánlott! Ezzel szemben a sótlanul, tejsavasan erjesztett savanyú káposzta felhígított leve igen is remek választás, mivel tejsavbaktériumokat tartalmaz, amelyek óvják és regenerálják a bélflórát, sőt javítják a szervezet bélműködését is.

[wp_ad_camp_1]

A cékla ugyancsak nagyszerű választás, mivel a lilás színű itóka több olyan hatóanyagot is tartalmaz, amelyek támogatják a máj munkáját, valamint gátolják a káros baktériumok elszaporodását, de ezenkívül erősíti az immunrendszert is. Hogy még nyugtatóbb hatása legyen gyomrodra és az íze is finomabb legyen, a céklalevet egy kis almalével is dúsíthatod. Így aztán valóban remek gyomornyugtató italt kapsz, amelyet különösen Helicobacter-fertőzés esetén ajánlott fogyasztani.

Zöldséglevek
Zöldséglevek

Sárgarépalé fogyasztásának előnyeiről talán már hallottál. Az üzletekben is lehet kapni különféle sárgarépa folyadékokat, de ha igazán egészségesek akarunk lenni, akkor a legjobb, ha saját magunk készítjük el az elfogyasztani kívánt lét. A répalé narancssárga színét adó béta-karotin regeneráló hatású, így ha naponta egy-két pohárral elfogyasztasz belőle, akkor nem csak a gyomrodért, de egész immunrendszeredért is teszel valamit. Mindezek mellett érdemes tudni, hogy még a fekély begyógyulását is elősegítheti.

Grépfrútmag kivonat elsősorban immunrendszer erősítő hatású, baktérium- és vírusölő itóka, de mindezek mellett nem káros a hasznos bélbaktériumokra nézve sem. Helicobacter-fertőzés esetén  ugyancsak kiváló. Naponta négy-hat alkalommal csepegtess hígított gyümölcslébe, vagy teába öt-tíz csepp grépfrútmag kivonatot egy hónapon át. A kúra hat hétnél ne tartson tovább. Ez a kúra igen kedvezően hat az étvágyra, de még az epe- és bélműködésedre is.