Egészséges és ízletes nassolni valók házilag

A nassolás iránti vágy olykor szinte mindenkit megkörnyékez, hiszen az étkezések közötti nassolás, stresszoldás, ropogtatás az esti film alatt, vagy éppen baráti összejövetelek, gyakori kísérői. Ilyenkor a chipsek, ropik és különféle édes és sós kekszek, sütemények kerülnek előtérbe. Bizony nehéz ellenállni a finom falatoknak, de nem is kell, hiszen vannak olyan egészséges rágcsálnivalók, amelyek adalékmentesek, sőt vitaminban is gazdagok. Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár ötlet az egészségesebb nassoláshoz!

[wp_ad_camp_1]

Almachips: A legegyszerűbben elkészíthető nasi és még egészséges is. Az almát meg kell mosni és megszárítani, majd leheletvékonyra felkarikázni. Ezután az almakarikákat egy papírral bélelt tálcán szét kell teríteni és néhány napig szárítani vagy sütőbe tenni. Ha ropogósra száradt, bűntudat nélkül fogyaszthatod.

Sült gesztenye: A gesztenye igazán finom, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Bár nem kalóriaszegény, de mértékkel fogyasztva jobb, mint a krémes sütemények és csokoládék. A gesztenyéket csak meg kell mosni, majd a domború oldalukat késsel kereszt alakban be kell vágni és hideg vízbe áztatni. Pár óra elteltével sütőben addig süsd, amíg a vágások mentén szét nem nyílik.

Nassolás
Nassolás

Házi fagylalt: Kedvenc gyümölcseidből, zsírszegény natúr joghurtból és tejből, valamint némi mézből ízletes jégkrémet készíthetsz. Az összeaprított gyümölcsöt tedd turmixgépbe, önts hozzá natúr joghurtot, kevés tejet, ha édesszájú vagy egy kevéske mézet és alaposan turmixold össze. Egészségesebb és sokkal kalóriaszegényebb, mint a bolti változat.

Magkeverékek: A különféle olajos magvakból, mint a mandula, dió, keshudió, sózatlan földimogyoró, illetve aszalt gyümölcsökből, mint a füge, szilva, áfonya házi diákcsemegét készíthetsz. A hozzávalókat csak keverd össze egy tálban és már csipegethetitek is az esti film mellé, persze kizárólag mértékkel.